Kitaplar


 

 


(Ortak kitap)
 



    https://www.facebook.com/ozmenu  https://twitter.com/unalozmen

 

Ünal Özmen

 
Elçiliklere müşavir mi atanacak Deniz Feneri mi?

Elçiliklere müşavir mi atanacak Deniz Feneri mi?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bakanlığının Teşkilat Yasasında yapılan değişiklikle ortada kalan bürokratlarının bir kısmını yurdışı görevlere gönderecek.  Bunun için Yurt Dışı Teşkilatına Sürekli Görevle Atanacak Personel Hakkında Yönetmelik’in 19 Maddesinde şöyle bir değişiklik yaptı: “Bakanlık kadrolarında Müsteşar, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı, Müsteşar Yardımcısı, Rehberlik ve Denetim Başkanı, Strateji Geliştirme Başkanı ve Genel Müdür kadrolarında asaleten görev yapmış olanlar ile üniversitelerin eğitim fakültelerinde öğretim üyesi olarak görev yapmış olanlar, eğitim müşavirliği ve eğitim ataşeliği kadrolarına 5 inci maddenin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri ile 7 nci maddenin birinci fıkrasında belirtilen şartlar aranmaksızın ve yazılı sınav ile mülakata tâbi tutulmaksızın atanabilirler.”

Atıfta bulunulan fıkra ve maddeler yabancı dil bilgisi istiyor. Yönetmelik bu unvanlardaki kişiler için yabancı dil bilme koşulunu kaldırıyor. İşin özü Yönetmelik, Teşkilat Yasası ile birlikte koltuğunu kaybetmiş fakat unvanını elinde bulunduran bir düzine adamı işaret ediyor. Yani kişiye özel.

‘Hani globalleşiyorduk!’ demeyin; Almanya’ya eğitim müşaviri olarak göndereceğimiz M.T’den Almanca bilmesini isteyeceğimize, oradaki muhatapları Türkçe öğrensin! Onlar globalleşsin! Direnirlerse yurdışına müşavir ya da ateşe olarak gönderdiğimiz personelin yanına bir de tercüman görevlendirmesi yapılır, olur biter.

Bu konudaki ciddi fikrim; sözünü ettiğimiz yurtdışı görevlere, bilgi alışverişinde faydalı fikirlerden anlayabilecek birileri atamayacak. Müşavirler gittikleri ülkelerdeki Türkiyeli mültecileri Deniz Feneri gibi aydınlatacaklar arasından seçilecek, Dil bilmelerine gerek yok

  
2162 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın